En pulverkaffe to go, tak!

Artikel bragt i Berlingske Business

Det er lidt med ledelse som med kaffe. Engang imellem behøver det ikke være en latte med sirup og chokoladedrys på toppen. I skyndingen kan instant coffee være nødvendigt

Forleden var jeg inviteret til at deltage i en paneldebat ved en konference om konkurrenceevne. Emnet gav naturligt stof til eftertanke. Hvordan skal private og offentlige arbejdspladser modsvare de krav, krisen stiller – og hvad er lederens rolle?

En af de øvrige deltagere i paneldebatten fremhævede, at krisen øger behovet for ’instant management’. Han sammenlignede med ’instant coffee’. I perioder med omvæltninger og skærpet konkurrence er der brug for ledere, der kan handle øjeblikkeligt. Der er ikke altid tid til at stå og nusse med kaffen, at sikre sig at temperaturen er rigtig, skummet har den rette konsistens og kaffebønnerne i øvrigt er af den foretrukne sort. Nogen gange er der brug for hurtig handling for at få øjeblikkelig effekt. Pulverkaffen tilsættes kogende vand, og der røres et par omgange, og så er den der.

I den offentlige sektor er vi ikke altid lige gode til denne type hurtige – men nødvendige – løsninger. En del af forklaringen er, at lederne i mange tilfælde ikke oplever at have tilstrækkeligt med ledelsesrum. Man kan sige, at de ikke har adgang til pulverkaffen.

De havner i stedet i et omstændeligt kaffebryggeri. Fx oplever mange ledere i det offentlige, at det kan være vanskeligt at ændre en vagtplan eller belønne en medarbejder med et løntillæg for et godt resultat her og nu. Fordi arbejdstidsreglerne ikke er fleksible nok, og stort set alle lønmidler er slugt af generelle lønstigninger. Instant management handler i høj grad om, at lederne hurtigt og smidigt kan tilpasse deres organisation og ressourcerne til aktuelle behov. Hvad nytter det, hvis unødige proces og procedurekrav betyder, at kaffen når at blive kold?

Men det er ikke kun et spørgsmål om, at ledelsesrummet er for snævert. Vi er selv som ledere bærere af en begrænsende nulfejlskultur. Det gælder ikke bare i opgaveløsningen, men også i vores ageren over for medarbejderne. Vi pusler om kaffebrygningen og agerer baristo overfor Louise og Ole, som kan bestille espresso eller latte. Det er en misforståelse, hvis lederne tror, de skal behage.

I krisetider er der brug for ledere der udviser den nødvendige handlekraft og tager ansvar. Det er ikke nok at ville ledelse, man skal også vove.

Krisen indeholder kimen til at gentænke og forny det handlerum, vi giver lederne. Der skal være rum for, at lederne kan træde i karakter. Det skal vi huske, når Lønkommissionen om få dage offentliggør sin redegørelse. Lønkommissionen skal nemlig ikke kun se på lønspørgsmål, men også på vilkårene for at lede og tilrettelægge opgaverne bedst muligt på de offentlige arbejdspladser.